Kerabat diRaja:

Saturday, January 19, 2013

Cerita Sebenar UiTM LENDU kena RASUK !


Wah UiTM LENDU trending! UiTM aku tu! Semua sebok bercerita pasal hantu itu, hantu ini, hantu terbang, dan hantu blowjob pun ada! Mygod! Okay kita pun tak tau semua tu rumors atau pun nyata..

Mungkin ada yang dah terbaca blog aku pasal entry RASUK, nak baca? Tekan link kat bawah ni:


Okay, cerita pasal "Rasuk" yang aku cerita tu dah berlaku setahun yang lepas, time aku semester satu kat Kolej(hostel) Tun Perak.. Cerita tu dah lama dan tak ada kena mengena pun dengan kejadian yang berlaku sekarang kat UiTM aku sampai kecoh satu Malaysia!

Mesti korang dah baca blog perempuan yang cerita pasal perkara yang berlaku kat UiTM Lendu sekarang kan? Apa yang aku tau dan apa yang aku dengar, Kolej yang paling teruk kena hysteria ialah kolej TUN PERAK (kolej pelajar lelaki semester  satu), kolej kolej lain pun ada juga kena.. (kolej tu samalah dengan asrama, saja bagi penerangan kot kot budak sekolah tak faham, lol) 

Semenjak dua menjak ni UiTM Lendu berangin sangat, lain macam, dengan bau busuk.. Okay, kenapa semua benda ni boleh terjadi? Banyak jugalah cerita cerita yang aku dengar dari mulut orang tapi aku pun tak sure betul atau tak sebab aku sendiri pun tak tau cerita sebenar, so kalau aku nak cakap pun entah sahih ke tidak, baik tak payah cerita dari tertipu dengan tulisan sendiri..

Malam semalam(Khamis malam Jumaat 17/1) ramai yang kena rasuk.. Siap yang kena rasuk tu terbang, sebenarnya tak ada pun.. Ada orang tu saja buat cerita nak bagi gempak.. Ada yang cakap nampak poconglah, penanggallah, pontianaklah, orang minyak pun ada.. Kalau boleh semua hantu dorang nak cakap, aku tak percaya pun.. Mesti ada orang yang saja nak tokok tambah cerita! 

Gambau kat bawah ni diambil dekat tasik Tun Fatimah dalam UiTM Lendu, ada Ulek Mayang sedang menari.. Sebenarnya gambar ni dah lama, saja dibangkitkan balik.. Siapa mengapa? Entah aku tak tau.. Yang aku dengar bukan perempuan ni yang upload..




Haaa.. ada yang cerita pasal barang hilang siap boleh tinggal pesan "Nantikan ketibaan saya di kolej-kolej lain." Kelakau pun ada.. 

Malam tadi semua kolej dalam UiTM Lendu buat bacaan Yassin serentak pukul 9.00 malam.. Harap semua akan okay je lepas ni.. Siapa yang baca ni hope korang doakan UiTM aku selamat dari gangguan Syaitan dan Iblis yang dilaknat Allah.. 

Nasihat aku untuk semua, bila berada dikawasan orang, kawal diri, jaga mulut, jaga kebersihan dan jangan buat perkara yang tak senonoh.. Ingat! bukan kita manusia je yang tinggal kat tempat tu.. So jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri.. Assalamualaikum!

4 comments:

  1. poyo gila kau ni mane kau tau diaorang main spirit of the coin tah pape ah

    ReplyDelete
  2. takut siak,, nasib n allhamdulilah tmpat sy UMP ok.. harap keadaan korng baik2 je.. cian nk blaja t,,

    ReplyDelete
  3. Dah edit dri post yg asal. haha

    ReplyDelete
  4. saya duduk kat kolej tun putih. hari tu kul 1 pagi time saya baru nak tido ade senior lelaki jerit suruh kitorg kunci pintu n tingkap. saya n roommate gelabah kunci pintu n tutup tingkap. rupanya ade budak kolej tun perak kene rasuk lari ke arah kolej kitorang. tapi pasal pukau tu semua x pernah dengar pun. mungkin ade le kot yang kene. Wallahualam.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: