Kerabat diRaja:

Friday, November 30, 2012

BAKAT - Tampil lapan rekaan sahajaMEMILIKI sepasang pakaian rekaan pereka fesyen sering menjadi idaman wanita. Apatah lagi sekiranya potongan, warna serta kualiti ditampilkan setaraf dengan jenama terkenal di Malaysia namun ditawarkan pada hargamampu dimiliki semua.

Menyedari hakikat ini, jenama busana Muslimah Ratu mengambil inisiatif menjalankan projek kerjasama bersama pereka muda berbakat, Ezuwan Ismail dengan mengetengahkan jenama Ratu by Ezuwan Ismail eksklusif untuk menghadiri majlis rasmi, koktel, minum petang serta perkahwinan.

 •         Foto
  TERANG...mainan warna terang merah jambu dan biru 
  sesuai untuk wanita yang mementingkan gaya.
 • Foto
  MODEN...potongan kurung moden pada fabrik polos sesuai dipakai ke majlis perkahwinan atau rasmi.
 • Foto
  BERANI...gandingan blok warna kuning dan jingga sebagai gambaran sisi wanita yang berani merubah gaya.
 • Foto
  SEDERHANA...tampil memikat potongan kurung moden dengan sedikit sentuhan manik pada dada untuk wanita yang bersederhana.
 • Foto
  MENAWAN...perincian manik pada dada dan tangan menambah keanggunan si pemakai.
 • Foto
  UNIK...rona memikat coklat jingga jadi tarikan.


Ezuwan yang berkemahiran dalam penghasilan pakaian menerusi teknik lipatan, potongan tradisi dan moden ditambah perincian manik kini tampil dengan lapan rekaan mempesona berkonsep peplum, kurung moden, gaun berpotongan jubah dan jubah sut yang cukup bergaya, elegan dan eksklusif.

Penggunaan material sutera sifon, renda, lycra dan taffeta menambah nilai pada setiap rekaan bagi memastikan busana dihasilkan bukan saja berkualiti malah terletak cantik pada tubuh si pemakai. Menariknya setiap padanan tampil eksklusif, hanya dalam lapan rekaan saja. Setiap satu hadir dalam empat warna menawan dengan lima ukuran berbeza.
Menurut Ezuwan, rekaan peplum menampilkan baju berpotongan kembang ala Saloma yang cukup diminati kini. Ia tampil dalam dua rekaan berbeza iaitu Iris dan Ivy. Bagi wanita yang ingin menghadiri majlis makan malam atau perkahwinan, baju kurung moden Azalea tentunya menarik perhatian ramai.“Dari segi rekaan, pasti semua koleksi mengetengahkan padanan yang diminati wanita. Ia bukan saja sesuai ke majlis rasmi malah boleh digayakan ke pejabat serta acara santai. Rona ceria seperti jingga, merah jambu, hijau dan biru berkonsepkan warna blok serta pastel seperti kelabu, hitam dan perak memberi pilihan kepada pelanggan dalam menata gaya diri,” katanya.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Ratu, Nik Mohammad Yatim, gandingan antara Ezuwan Ismail Kuala Lumpur dan Ratu sebagai meraikan ulang tahun keempat Ratu yang kini mempunyai enam butik dan tiga francais. Jalinan selama tiga bulan ini bukan saja melantik Ezuwan sebagai pereka fesyen bagi mempromosikan koleksi terkini yang memaparkan busana Muslimah tetapi juga sebagai strategi perniagaan yang lebih agresif bagi membawa jenama ini ke tahap yang lebih tinggi.

“Sejajar dengan perkembangan busana Muslimah, Ratu mengorak langkah menghasilkan pakaian bukan saja menampilkan kesopanan malah menyerlahkan gaya pesona wanita sejajar dengan kehendak mereka yang mementingkan penampilan anggun dan menawan sehebat selebriti,” ujarnya.

Kerjasama kreatif ini disifatkan sangat istimewa kerana memberi peluang kepada Ratu dan Ezuwan meluaskan skop perniagaan kepada rekaan sedia dipakai bukan sekadar rekaan eksklusif semata-mata.

Katanya, kebiasaannya rekaan pereka fesyen dijual pada harga serendah RM1,500, tetapi bagi meraikan ulang tahun keempat Ratu, harga ditawarkan sangat berpatutan iaitu antara RM300 sehingga RM350. Rekaan eksklusif ini bukan saja sesuai digayakan ke majlis berprestij tetapi juga untuk ke pejabat dan acara santai.

Jualan khas Ratu by Ezuwan Ismail untuk fasa pertama akan diadakan bermula 30 November ini sehingga 2 Disember 2012. Sebanyak 15 lokasi terpilih di seluruh negara antaranya cawangan Ratu Setapak, Bangi, Semua House, Ukay Boulevard, Shah Alam (Seksyen 13), Shah Alam (Seksyen 9), Klang, Alor Setar dan Kota Bharu manakala turut menjadi lokasi jualan ialah Hotel The Royale Bintang Seremban, Hotel Holiday Inn Melaka, Hotel Impiana Ipoh dan Hotel Zenith Kuantan.

“Kami menyasarkan 1,000 helai setiap rekaan akan terjual dan jika sambutan menggalakkan, tidak mustahil Ratu bakal meneruskan kerjasama seperti ini untuk fasa seterusnya,” katanya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: