Kerabat diRaja:

Monday, February 27, 2012

Lawak Kampus Jilid 12

Assalamualaikum!

Haii peminat Lawak Kampus!!!
Kalau korang nak tau, Keith dah keluarkan komik graphic terbarunya "Lawak Kampus 12"..!!!!!! Tahniah kepada beliau.. Tak sangka betul, nampaknya karya beliau tak ada penghujungnya kot.. Semoga karya beliau akan berterusan di masa akan datang. Hope korang akan sentiasa menyokong karya Keith!



Lawak Kampus 12 memaparkan lawak yang berbeza dan lebih mantap dari sebelumnya. Kalau anda nak tahu lawak atau  tak??? Dapatkan Lawak Kampus 12 dengan segera di 7eleven, Popular , dan kedai buku yang berdekatan dengan anda.. ;D

Untuk membaca  novel lawak kampus secara percuma, masuk 
ke Facebook GempakStarz dan tekan Photo. Kemudian,buka
 album lawak kampus dan boleh lah start baca beberapa puluh 
komik yang telah diupload. Antaranya seperti yang ada kat bawah ni..
Enjoy! :D









 

Sunday, February 5, 2012

Cinta Cerita Cinta #2

ASSALAMUALAIKUM YOU ALLS!

"Cerita ini adalah rekaan semata-mata dan tak ada kena-mengena
dengan yang hidup atau yang telah meninggal dunia.. Cerita ini
hasil rekaan 100% saya sendiri.. Enjoy.. :) "

Cinta cerita cinta yang serterusnya berceritakan seorang perempuan yang bernama Tajima Gomez(bukan nama sebenar), Tajima bergelar janda dah nak masuk 3 bulan.. Janda olok-olok ea.. Tajima break dengan BF dia  Justin, disebabkan hal peribadi yang tak dapat dielakkan..

Walaubagaimanapun, Tajima still sayang sangat-sangat kat Justin.. First love lah katakan.. Tajima memang tak boleh nak lupakan Justin dan dia tak boleh nak cari pengganti Justin.. Dalam masa 3 bulan menyinggel, Tajima masih contact Justin, tapi tak kerap macam time couple dulu..

Kalau di beri peluang, memang si Tajima ni nak sangat couple balik dengan Justin.. Tapi dia tak tau lah Justin sudi or tak, dan Tajima tak tau pun status Justin sekarang.. Dalam masa 3 bulan tu dorang tak pernah jumpa, so Tajima ajaklah Justin keluar.. Tajima mesej Justin,

Tajima: Awak, awak sudi tak keluar dengan saya?
Justin: hmm, saya okay je..

Tajima: Tapi kalau kita jumpa, awak sudi tak jadi BF saya balik?
Justin: hmm, apa-apa pun kita jumpa dulu.. boleh??

Tajima: Okay awak.. :)
Justin: :)

Tajima berharap sangat-sangat yang Justin sudi terima dia balik.. Tibalah hari yang ditunggu-tunggu si Tajima.. Dia pun dressup lah secantik dan seanggun Cindarella.. Tempat yang dorang tetapkan nak jumpa kat Jambatan kat Taman KLCC.. 

Tajima sempat beli coklat sebab dia tau justin suka coklat, bukan tu je Tajima beli belon berbentuk love dan ada tulisan "I LOVE U".. Dia nak bagi kat Justin.. Tajima sampai dulu kat jambatan tu.. So dia tunggu lah.. Lama jugak lah dia tunggu.. so Tajima pun text Justin dia..

Tajima: Awak kat mana??
Justin: Sorry, saya nak sampai dah.. Kejap ye.. :)
Tajima: Okay.. :)

Tajima pun happy dan nervous nak jumpa Justin.. Tak lama lepas tu, ada orang panggil dia dari belakang..

Justin: Awak??

Tajima tersenyum.. Dia tau yang panggil dia tu Justin, so dia pun barpaling ke belakang.. Dup dup, dup dup, dup dup, dup..... Terhenti denyutan jantung Tajima.. Tergamam Tajima bila dia tengok Justin datang dengan perempuan lain dan berpegangan tangan.. Coklat yang dia pegang jatuh ke lantai dan belon terlepas ke langit.. Air mata Tajima terus mengalir..Tanpa berkata apa-apa, Tajima terus lari dari tempat tu.. Kalau tak tanya pun Tajima tau yang perempuan tu mesti GF baru Justin..Tajima terus lari masuk dalam toilet awam.. Tetiba ada mesej sampai.. Tajima pun bacalah mesej tu..

Justin: Kenapa awak lari??

Tajima reply mesej Justin,

Tajima: Siapa perempuan tu??

Justin reply,

Justin: Dia adik saya lah..

Tajima reply,

Tajima: Awak tipu! Kalau dia adik awak, kenapa 
sampai nak pegang tangan??

Justin call Tajima, Tajima jawab..

Justin: Awak, saya tau awak memang tak
pernah jumpa adik saya.. Awak nak tau kenapa
saya minta break dulu? Okay sekarang saya ada
jawapan kenapa saya minta break kat awak dlu..
seminggu sebelum kita break, adik saya kena cancer mata,
mata dia kena bedah dan doctor cakap adik saya
di sah kan buta.. Sorry sebab tak cerita benda
time kita coupe dulu, sebab saya tak suka nak
bagi tau hal family kat orang lain.. Adik saya tak
boleh bangun, so saya yang kena jaga dia.. Awak tau
kan ayah saya dah tak ada? Ibu saya kerja,
saya paling tua dalam keluarga so saya kena
bertanggung jawab.. Saya busy sangat dan 
tak tau nak bahagikan masa dengan sekolah, adik saya
dan awak? So saya ambil keputusan untuk break
dengan awak.. Saya tak boleh nak bg layanan
sepenuhnya kat awak time tu.. nanti saya tak
reply mesej, awak marah.. Baik kita break je..
Sekarang adik saya dah okay, saya pegang tangan
dia pun sebab saya kena pimpin dia untuk
sampai kat sini.. Dia yang nak ikut saya.. 

Tetiba adik justin rampas henfon Justin,

Adik Justin: Akak! akak nak tau tak.. time saya
abang jaga saya dulu, dia asek crita kat saya
pasal akak je.. akak jelah yang baik, akak jela
yang paling cantik, akak jelah cinta sejati abang.. 
Walaupun saya tak nampak, tapi saya yakin,
akak memang cantik..

Air mata Tajima tak henti-henti mengalir.. Justin pegang semula henfon..

Justin: Kalau awak tak percaya tak apelah.. Saya tau
saya yang salah..

Tajima : Tak! Awak tak salah, tapi saya yang salah
menilai awak.. 

Justin: Kalau macam tu, apa kata kita jumpa..

Tajima pun pergi jumpa Justin.. Dorang duduk kat kerusi kat taman tu.. Adik Justin duduk kerusi lain.. Masing masing tersipu malu..

Justin: hmm, awak marah saya lagi??
Tajima: Dah tak..

Justin hulur satu tangannya,

Justin: Awak sudi tak jadi GF saya balik?Kalau awak 
sudi, genggam tangan saya kuat-kuat..

Tajima: Saya sudi awak.. :')

Tetiba ada angin kuat datang.. Belon yang sangkut kat atas pokok berdekatan tempat dorang duduk jatuh perlahan-lahan kat atas peha Justin.. 

Justin: Eh ni bukan belon yang awak pegang tadi ke?
Tajima: A'ah, awak ambil lah..

Tetiba Justin bisik kat telinga Tajima,

Justin: Tajima, I LOVE U..
Tajima:(senyum) I LOVE YOU too Justin..





THE END

p/s: Moral of the story is jangan terlalu mengharap, jangan buruk sangka, berterus terang lebih baik.. btw kalau suka,sukalah! Tak suka,tak apa.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: