Kerabat diRaja:

Saturday, December 10, 2011

De' Best


Assalamualaikum You alls!

Dah sebulan aku kat UiTM Melaka, macam-macam benda yang aku aku kena tempuhi.. Pahit,manis kehidupan aku dah rasa dalam masa sebulan ni.. cehhh XD.. Yang manis aku akan simpan, dan yang pahit aku akan buat pengajaran.. :)


FYI aku study Business Management (BM111).. BM ada club dia tersendiri iaitu club DE'BEST..Club yang paling GEMPAK, VOUGE, MELETOP dan CLASS KAU MARIA.. haha.. Dua minggu lepas kitorang dapat tugasan untuk buat persembahan bagi majlis ape entah.. aku dah lupa.. WTV.. Untuk BM111 ada 6 kelas.. A to F..Aku kelas E.. :) Setiap group kena buat persembahan yang berlainan tapi berkonsepkan 1 Malaysian.. Group aku kena buat persembahan lakon watak.. 


So kitorang satu group pun bincang lah apa yang patut kitorang lakonkan,pening jugak tau.. Tiap-tiap malam kitorang buat meeting.. Aku siap rakam lagi.. heheh..




Aku rakam video ni sebab bosan sangat.. Classmates aku pun tak tau nak buat apa, so aku rakam lah.. Untuk kenang-kengangan.. ^^ Lepas dah dapat jalan cerita, kitorang pun practice dan practice.. Walaupun kitorang dah banyak kali practice, kitorang tetap takot kena boo dengan senior-senior yang akan tengok persembahan tu nanti..


7/12/2011

Tibalah masa untuk kitorang buat persembahan.. Kelas aku kena pakai baju merah, my fav color.. ^^ Tapi aku dah nervous gila time tu.. Tak tau lah apa nak jadi, 50-50.. antara kena Boo or kena sorak.. Aku tawakal jelah time tu.. 

Pic ni kitorang snap before masuk dewan..

Yang ni kitorang snap time tengah tunggu
giliran nak buat persembahan..

Aku kena jadi juru cakap, serious aku menggigil lepas cakap kat depan orang ramai.. Alhamdulillah persembahan kitorang tak kena boo.. Semua berjalan dengan lancar tanpa cacat celaa..Semua orang happy dan tergelak tengok persembahan kitorang.. Kitorang ada rakam persembahan tu.. nak tengok? mestilah nak kan? hehe.. nah aku bagi link..


Pandai-pandai lah korang tekan link atas ni.. Sorry lah video kitorang tak berkualiti sikit.. Sound dia kurang jelas.. 

Pic atas ni gambar president club De' Best(kanan)
tengah bagi ucapan,dan yang kiri tu exco club
 De'Best..

Tibalah masanya untuk pengumuman siapa pemenang.. Aku rasa kelas aku macam tak ada harapan je nak menang, sebab persembahan kelas lain jauh lagi hebat dan gempak.. Tapi tanpa di duga kelas kitorang dapat tempat ke-3!! :D hahahha.. Kitorang happy gila.. Tak sangka langsung.. Penat lelah kitorang berlatih ada hasil.. :) Pic kat bawah ni kitorang snap after dapat hamper..






FYI aku dapat lolipop and gula-gula
kapas dari kakak senior.. ^^

Aku enjoy gila malam tu.. Ini antara pengalaman yang aku tak boleh lupa.. Tak sabar nak tunggu budak part1 tahun depan buat persembahan.. Siap korang aku kerja kan nanti.. :P hahah..

p/s: Kalau suka, sukalah! tak suka tak apa.. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: