Kerabat diRaja:

Saturday, December 17, 2011

Cinta Cerita Cinta #1

Assalamualaikum You Alls!

Aku nak cerita yang korang semua pasal sebuah love story ni.. Cerita ini adalah rekaan semata-mata, tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia.. 

Aku bukan nak cerita lah, tapi nak tanya korang semua.. Cuba korang bayang kan kalau korang ada kenal sorang minah/mamat ni.. Korang text dia hari-hari.. Mana korang kenal dia tu tak penting sangatlah kan.. Korang pun dah ada perasaan sikit kat minah/mamat tu, tapi dia ada BF/GF.. So korang pun macam serba salah nak text dia.. One day dia cakap yang dia dah putus dengan GF/BF dia.. So korang pun rasa happy, tapi bukan sebab korang pun dia putus.. 

Lepas dah berbulan-bulan korang kenal,dia pun semakin rajin text dan call korang.. Tak kesahlah berapa ringgit kredit dia habis untuk call korang dia sanggup..One day korang try luah kan perasaan kat dia.. Korang cakap yang korang suka dia lebih dari kawan.. Dia pun hargailah perasaan korang tu, tapi masalahnya serakang dia SPM tahun ni.. So dia cakap dia nak focus kat SPM dulu, kalau nak bercinta-cinta ni after SPM je.. Korang pun okay dengan keputusan dia..

Hari berganti hari, SPM pun dah tiba.. Korang pun wish good luck kat dia.. Macam-macam korang plan nak buat lepas dia dah habis SPM, time SPM pun dia rajin text and call korang.. Tak kesahlah malam-malam buta pun dia sanggup.. Pejam celik pejam celik, SPM pun dah habis.. So korang pun rasa penantian selama ni dah berakhir, korang pun nak tau apa jawapan dia.. Tapi yang buat korang pelik, dia tak text korang pun lepas SPM tu.. Korang tunggu dia jugak, sebab korang dah tak tahan, korang mesej dia n tanya dia kenapa dia tak text korang langsung.. Dia cakap dia nak mesej tapi tak boleh, panjang ceritanya dia cakap.. Tapi korang tetap nak tau jugak kenapa..

Dia pun cakap lah.. " U jangan marah ea, I serba salah nak cakap kat U.. Sebenarnya I dah kapel balik dengan EX I, I ada cakap pasal U kat BF/GF I.. Dia marah, dia cakap jangan mesej and contact U langsung.. So I rasa kita kawan je okay and I tak nak persahabatan kita sampai sini je.. Mama I cakap sayang BF/GF memang lebih tapi sayang kawan lagi berkekalan "

So kalau korang kat situasi ni, apa korang rasa??? Biarlah perasaan tu berlalu pergi.. Janganlah nak emosi sangt okay.. Just for fun.. :)

p/s: kalau suka,sukalah! tak suka tak apa.. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: