Kerabat diRaja:

Friday, October 21, 2011

Medical Check Up! #3

Assalamualaikum U alls!

Firstly, aku nak minta maaf atas ketelanjuran kata kat post "TIPS MINTA KERJA".. Post tu aku dah delete.. Aku sedar kesilapan tu.. Aku harap korang dapat maafkan yeee~ =)

Back to topic! Okay hari ni aku kena pergi klinik lagi, Klinik Putrajaya =)
Tapi mestilah tak keseorangan, Fiqa Firzadiq dan "Ratu like" sentiasa menemani.. Tak kenal siapa "Ratu Like"? Hidayah Harahap lah ratu like tu! XD Sebab dia rajin like status friends dia =)

Okay! Si Fiqa ni nak amik aku jam 7am, so aku set lah jam kul 6am.. Pagi tadi aku dah terbangun kul 6, tapi aku saja je nak tidur 5 minit lagi.. Bila aku tersedar, aku tengok lah jam.. ALAMAK!!!! dah kul 6.50! aku pun apalagi, kelang kabut lah nak bersiap! Time aku tengah bersiap aku terdengarlah suara sumbang memanggil nama aku kat luar..

"Nazrul ohhhhhh Nazrul~"
"Nazrul ohhhhh Nazrul~"

HAHA, kelakar betul dorang, Si Fiqa dengan Hidayah ni penat menunngu.. Aku pun keluarlah rumah, Kitorang pun gerak dengan lafaz "Bismillah"..
Sampai je klinik perut aku dah sakit nak terBERAK! Serius tak tahan time tu.. XD Aku pun cakap lah kat dorang yang aku nak berak dulu.. Entah apa yang aku makan sampai aku tercirit.. (Siapa yang geli boleh tinggalkan blog ini ) Dah habis melabur, kitorang amek lah nombor! Tunggu punya tunggu, LAMA betul! Bila nombor kena sebut, aku pun masuk lah bilik no.8.. Jumpa pelacur doktor, dia cek lah apa yang patut.. 

"Everything normal!"

Doctor tu cakaplah, so aku pun lega lah tak ada penyakit! Dah dapat cop semua, aku pun keluarlah dari bilik tu dengan senyuman :)
Bila kami semua dah selesai, kitorang pun berambuslah! Kitorang pergi Alamanda lagi (tak ada pilihan, Alamanda jelah yang ada Putrajaya tu), nak cari makan! LAPAR tak breakfast pun.. Kitorang pun makanlah, lepas makan kitorang pergi amek angin kat luar, then terjumpa serombongan budak school.. Lawatan sekolah dari Kelantan, I hate love Kids! :D (fake nya!) haha..

Sebenarnya kitorang dah tak tau nak buat apa, sebab dah pergi banyak tempat last week! XD Kebosanan tahap gaban kat alamanda tu, kitorang pun berambuslah.. pusing-pusing tanpa arah, then terjumpa arah! Kitorang ternampak ada Pasar Tani, so singgahlah kejap nak tengok-tengok apa yang ada.. kitorang sebenarnya nak beli air, haus! So beli Aku beli la air Asam Boy! Sedap~ XD haha, Lepas dah beli air kitorang nak pergi tasik, konon nak celup-celup kaki.. Bila dah sampai tasik tu kitorang tengok ada "Dragon Boat Festival"! Kecewa sebab tak dapat nak celup kaki.. haha XD Kitorang pun pergilah tengok festival tu.. Tapi bosanlah, dah la panas! 
Kalau dah bosan apa lagi?? Berambuslah! haha.. kitorang pun balik.. Aku rasa hari ni sangat membosankan dan memenatkan! mengantuk pulak tu.. Tapi okaylah keluar dari duduk uma tak buat apa.. Okay ini medical check up terakhir, tak ada medical check up lagi da! =)

p/s: Sorry tak ada pic nak tayang! Kalau suka, sukalah! Tak suka tak apa..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: