Kerabat diRaja:

Monday, August 29, 2011

Selamat Hari Raya!


Assalamualaikum friends. :)
Setelah setahun menghilang,Hari Raya Aidil Fitri menjelma kembali..

Saya Nazrul Lurzan dengan rasa bangganya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya kepada kepada semua friends ,

Maafkan la segala kesilapan yang pernah aku lakukan seperti terngumpat ,terpukul,terhina,terkutuk ,tersilap kata ,tercarut dll. Harap korang maafkan la aku dari hujung rambut hingga hujung kaki yee..0-0 la yer.. :) Kalau makan kuih raya ketupak lemang ingat ingat la aku ni :P

Duit raya kalau boleh syer syer la.. Hahha.
Btw jangan main mercun tau bahaya.. Tak pasal pasal aku jumpa korang dah cacat dah.. Apa apa pun take care time raya ni.. :)

Sunday, August 28, 2011

Cornflakes Madu

Hai you allz!! Asalamualaikum :)


Sekali lagi saya berkongsi keriangan di hujung Ramadan. Tadi saya bersama kakak dan abang saya membuka cornflakes madu tanpa bantuan mak.. Haha.. Walaupun mak tak tolong, hasil nya sungguh memuaskan hati si pembuat.. Lihatlah sendiri hasilnya.


Cantik tak??? Hahah.. For me cantik, rasa pon sesedap rupa tau.. #Pujisendripulak :P
Time tengah buat tu terperasan pulak cornflakes madu saya ni macam Baskin-Robbins.. Sekali pandang jelah.. Dua kali pandang tak pon.. Heheh.. Kalau you allz nak rasa jempot la datang rumah.. Hahah..


 

Buat Biskut Raya :D

Hai you allz!! Ramadan dah nak sampai garisan penamat.. Syawal pula tak sabar menjelma.. Excited gittuww.. :P

Time dah nak sampai hujung  ramadan ni.. Mesti family korang tengah sebok buat biskut raya kan?? Family aku ponn.. Tapi aku ni bukan nak tolong.. Haha.. Aku just tolong makan jer..






Walaupon rupa tak secantik yang dijual kat kedai, tapi rasa tetap sama.. Haha..  #Konon je aku ni :P
 
Saat saat yg terindah time puasa adalah time buat biskut raya sesama family .. Gelak gelak, comot comot.. Seronok gittuw :D
 
Dengan kesempatan ini.. #Cehhh...
Saya Nazrul Lurzan ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA  DAN MAAF ZAHIR kepada anda semua.. :D

Thursday, August 25, 2011

Sakit kencing manis

Pada suatu hari di Hospital Kota Bharu.. Seorang lelaki berusia lingkungan 70-an sedang menunggu untuk mendapat rawatan. Di sebelahnya duduk seorang lelaki muda juga dengan tujuan yg sama. Lelaki muda menyapa

"Pok cik ni sakit gapo?"

"Kecing manih. Lamo doh."

Tiba tiba kakitangan hospital kelihatan cemas dan mengusung masuk seorang pesakit yg tidak sedarkan diri. Pak cik tua tersebut bertanya kat org muda di sebelahnya,

"Tu bakpo pulok?"

"Kecemase"

"Ohhh rupanya kecing mase lebih teruk dari kecing manih."

Tuesday, August 23, 2011

Memory Terindah #1

Assalamualaikum~
Salam ramadan dan selamat berpuasa kepada anda yang membaca.. :)

Puasa ke?? Alhamdulillah kalau puasa..
Memory terindah #1 yang aku nak kongsi is bila kita baru nak belajar puasa. Dah la time tu aku ni kecil lagi,  apa benda maksud puasa pun aku tak tau.. Yang aku tau time tu tak boleh makan je.. Haha

Tapi yang best nya puasa setengah hari je. Jam 12pm dah buka dah. Haha.. Yelah baru nak blajar puasa la katakan.

Yang paling malas bila nak bangun sahur.. Aduhh. Macam macam cara mak bapak aku kejutkan. Tapi liat jugak nak bangun. Sampaikan bapak aku percikkan air kat muka. Baru boleh bangun. Tapi bukan time kecik je malas nak bangun. Searang pon susah nak bangun. Hahaha

Dulu kalau kita tak puasa mesti mak bapak kita cakap,"tak puasa tak boleh raya"
Di sebabkan kata kata tulah yang membuatkan kita rasa nak puasa.
Kalau tak puasa nanti tak dapat la baju baru, kasut baru dan semua baru lahh..
Sekarang, tak puasa pon berserba baru.. Bukan tu jer, dulu mak bapak aku siap janji lagi, if puasa penuh dapat rm30 ringgit sebab 30 hari puasa. Hahah.. Macam macam.. Time kita kecik kecik memang senang di perbodoh kan..

Tapi tak kesah la kan. Masing masing ada memory tersendiri.. Selamat berpuasa.. :D

Saturday, August 20, 2011

Lawak Maha Siswa

Di sebuah kelas, para mahasiswa sedang mengikuti kuliah Filosofi. Pensyarah yang mengajar cuba melemparkan topik perbincangan tentang Tuhan.

"Ada yang pernah melihat Tuhan?" tanya si pensyarah. Semua diam tak menjawab.

"Ada yang pernah mendengar Tuhan bersuara?" si pensyarah bertanya lagi. Kalai ini pun tak ada yang menyahut.

"Ada yang pernah menyentuh Tuhan?" tanyanya lagi. Semua diam.

"Kesimpulannya tidak ada tuhan" kata si pensyarah sambil tersenyum. Terdengar guaman protes. Kemudian akhirnya seorang mahasiswa berdiri sambil bertanya,

"Ada yang pernah melihat otak tuan pensyarah?"
Tak ada jawapan.

P/s: kalau anda faham anda ada otak :)
If anda tak faham, anda sama je macam pensyarah tu ;)

Saturday, August 6, 2011

Horoscope August 2011

Aries
March21- April 20
>progress is seen in all areas and recognition and popularity peaks. A love affair , a new direction  in career or business , and travel plans will materialize .

Taurus
April 21- may 21
>Avoid  aggression and control your ego or a miscommunication could undo all past efforts . A past love affair returns to trouble you financially . Minimize travel .

Gemini
May 22- June 21
>Watch out for hidden enemies and control expenditure until the 22nd. Also minimize travel and follow rules . Something secret could be exposed bringing embarrassment.

Cancer
June 22- July 23
>A change to make changes , look towards a new business direction or find romance . The last  11 days create tension in partnership that bring depression .

Leo
July 24- August 23
>You arrive at a crossroad due to reversals in all areas . Those aged 22,31,40,49,58 and 67 must be cautious and avoid taking risk after the 21st. Beware of traps and travel cautiously.

Virgo
August 24- September 23
>Until the 21st, your efforts will not produce results ,but after that be ready for recognition , financial reward and love , especially if you are aged 23,32,41,50,59 and 68. A partnership beckons .

Libra
September 23- October 23
>A difficult first 21 days that upset relationship to the point of breakdown. there  is also financial threat d difficulties at work ,but an amazing turnaround after that brings solutions .

Scorpio
October 24- November 22
>Avoid aggression and you could succeed in persuading others to help you. Expansion in responsibility comes with financial gain ,whilst seeking love attention also materializes .

Sagittarius
November 23- December 22
>This first  21 days produce offers in all areas . Complete all projects before this time especially if you are aged 22,23,31,32,40,41,49,50,58 and 59.

Capricorn
December 23- January 20
>Career and financial areas meet a disappointment in the first  21 days but an amazing improvement in all areas comes after that , including a rebonding in love areas .

Aquarius
January 21- February 19
>In the first 20 days ,expect disappointment which include a love rejection , financial reversals and blame . But after that ,there is good news on a new partnership as well as love .

Pisces
February 20- March 20
>Your efforts pay off during the first 20 days, but avoid taking risks because after that you face rejection and could be financially crippled. Take up offers but it is not going to be easy .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: