Kerabat diRaja:

Saturday, July 2, 2011

Kisah K.A.M.I

Cerita ini tiada kena mengena dengan yang hidup
atau pun yang telah meninggal dunia..
Cerita ini hanyalah rekaan semata-mata..

~Kail~


Hari tu aku ajak Ilyn ke taman..
Aku nak cakap something kat dia..
                        
                        Kail: I rasa 3 tahun dah cukup untuk kita..
                        Ilyn: Apa u cakap ni?? I tak faham..
                        Kail: uhm.. Kita break..
                        ilyn: But why??!
                        Kail: Sebab I dah jumpa perempuan yang lebih bagus dari U!

Semuanya dah berakhir..Kadang-kadang aku terfikir..
apa yang aku buat tu betul atau..
Ahh lantaklah! Benda dah jadi..

Esoknya aku jumpa Aleesya..

                                    Kail: I dah buat apa yang U nak..
                             Aleesya: Ouh ya? Bagus lah.. ;)

Malam tu Aleesya call aku..

                              Aleesya: Sayang.. Jom shopping esok nak??
                                      Kail: Okey.. anything for U sayang..

Time shopping tu macam-macam lah Aleesya
nak beli.. Sayang punya pasal.. Apa pun
aku sanggup..

Malam tu kami tengok wayang..
habis je aku terus tengok fon..
Ada 10 missed call dari Ilyn..
Aku pun tak tau apa yang dia nak..

Selepas dua bulan kami bersama..
Aku ajak aleesya pergi ke taman..

                               Aleesya: U bawa I kat sini nak buat apa??
                                      Kail: Sebab...
                               Aleesya: Sebab apa??
                                      Kail: Sebab I nak lamar U..

                                     Kail: Sudi tak U jadi wife I??
                              Aleesya: I..
                                     Kail: Sudi tak??
                              Aleesya: I tak boleh!

Dah macam-macam aku buat untuk dia..
Sampaikan aku sanggup tinggalkan
orang yang betul-betul sayang kat aku..
Tapi kenapa dia tak boleh terima kau?!

Hari berganti hari..
dia tak muncul langsung dalam hidup aku dah..

Satu hari tu, aku tengah lepak-lepak..
Tiba-tiba aku ternampak Aleesya duk berkepit
dengan jantan lain..

Aku pun apa lagi, pergi lah dekat dorang..
rupanya jantan tu TUNANG dia..
Aku tak sangka betul...
aku di permainkan dengan Aleesya..

Time tu aku memang geram gila..!
sempat jugak aku bagi penumbuk 
sebijik kat jantan tu..

Aku bawa kereta laju sangat..
sampai aku terlanggar seseorang..

Setahun kemudian.. Aku sedar dari koma..

Seminggu lepas aku sedar..
Aku pergi Rumah Ilyn..
kakak dia cakap Ilyn tak ada..
rupanya Ilyn dah...

Baru aku teringat,setahun lepas..
Aku terlanggar seseorang..
Orang yang aku langgar..
Ilyn..

Kakak Ilyn ada bagi surat kat aku..
katanya dari Ilyn.. Ilyn kata dia sangat sayang
kat aku.. Kenapa aku sanggup tinggalkakn dia?
Kami dah janji nak hidup bersama..
tapi aku curang kat dia..
Aku hanya mampu menangis dan menangis..

Aku pun terus menziarahi kubur Ilyn..
Aku rasa bersalah sangat..
Aku menyesal gila break dengan dia..
Ilyn perempuan yang baik..
tapi aku salah buat pilihan..

Lepas ziarah kubur Ilyn.. Aku pergi taman yang
selalu aku pergi dengan Ilyn..
Tapi aku pelik, ada orang lain kat situ..

                                                      
                                           Kail: Awak siapa??
                                               ? : Ha..?
                                           Kail: Ilyn..?!                                                        



Tamat "Part Kail"..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: