Kerabat diRaja:

Thursday, April 21, 2011

Dugaan Oh Dugaan

Dugaan oh dudaan.. Sabor jelah~ Semalam aku dapat cek.. Happy tu memang lah happy kan.. tapi sakit hati jugak lah.. kerja sebulan 1/2 baru dapt gaji.. Bila dapat je cek tu aku terus pergi bank.. Lari ni.. naik terun jejantas aku lari.. Maklum lah nak kejar masa.. time tu tengah rehat.. takut nanti tak sempat pulak.. sampai je maybank aku terus gi mesin deposit cek.. aku tekan lah num acc aku.. tekan punya tekan.. semua okey je.. heheh.. time nak masuk kan cek tu..... tak boleh masuk pulak..! mesin tu tak nak tarik cek tu masuk.. kurang asam betul! aku sabar jelah kan.. Aku cuba lagi sekali..  
semua okey jer.. time nak masukkan cek.. tak boleh lagi.. aku tak tau lah ape masalah mesin tu dengan aku kan??? aku dah panas time tu.. tapi aku masih bersabar.. try lagi... dah kali ketiga aku try.. TAK BOLEH JUGAK! menyirap lah kan! rasa macam nak tendang je mesin tu.. tapi nasib baik ada abang guard.. tak jadi nak tendang.. dah lah aku nak cepat.. mesin tu pulak buat hal.. dengan muka aku yang merah padam.. aku try lagi.. sampai bergegar mesin tu aku tekan.. bila nak masukkan cek je.. tak boleh.. rasa macam nak mengamuk dah time tu.. tetiba abang guard tu datang.. "kenapa dik?" aku diam je.. aku dah lah tengah marah dia pulak nak menyebok! nanti dengan dia sekali aku tendang(mcm berani je).. Yang kelima kali aku try baru boleh.. Alhamdulilah.. Rupa-rupanya aku tak tolak cek aku tu kat dalam sikit.. hahah.. bodoh jer..

moral of this story is
kalau buat kerja jangan nak cepat je... jangan cepat naik angin.. chill sudah.. biar lambat asal selamat.. kalau tak tau tanye.. jangan jadi bodoh sombong okey!! =)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: