Kerabat diRaja:

Thursday, April 21, 2011

Dugaan Oh Dugaan

Dugaan oh dudaan.. Sabor jelah~ Semalam aku dapat cek.. Happy tu memang lah happy kan.. tapi sakit hati jugak lah.. kerja sebulan 1/2 baru dapt gaji.. Bila dapat je cek tu aku terus pergi bank.. Lari ni.. naik terun jejantas aku lari.. Maklum lah nak kejar masa.. time tu tengah rehat.. takut nanti tak sempat pulak.. sampai je maybank aku terus gi mesin deposit cek.. aku tekan lah num acc aku.. tekan punya tekan.. semua okey je.. heheh.. time nak masuk kan cek tu..... tak boleh masuk pulak..! mesin tu tak nak tarik cek tu masuk.. kurang asam betul! aku sabar jelah kan.. Aku cuba lagi sekali..  
semua okey jer.. time nak masukkan cek.. tak boleh lagi.. aku tak tau lah ape masalah mesin tu dengan aku kan??? aku dah panas time tu.. tapi aku masih bersabar.. try lagi... dah kali ketiga aku try.. TAK BOLEH JUGAK! menyirap lah kan! rasa macam nak tendang je mesin tu.. tapi nasib baik ada abang guard.. tak jadi nak tendang.. dah lah aku nak cepat.. mesin tu pulak buat hal.. dengan muka aku yang merah padam.. aku try lagi.. sampai bergegar mesin tu aku tekan.. bila nak masukkan cek je.. tak boleh.. rasa macam nak mengamuk dah time tu.. tetiba abang guard tu datang.. "kenapa dik?" aku diam je.. aku dah lah tengah marah dia pulak nak menyebok! nanti dengan dia sekali aku tendang(mcm berani je).. Yang kelima kali aku try baru boleh.. Alhamdulilah.. Rupa-rupanya aku tak tolak cek aku tu kat dalam sikit.. hahah.. bodoh jer..

moral of this story is
kalau buat kerja jangan nak cepat je... jangan cepat naik angin.. chill sudah.. biar lambat asal selamat.. kalau tak tau tanye.. jangan jadi bodoh sombong okey!! =)

Customer Poney Btq!

Hai korang~ lama sungguh aku tak update ea..?
almaklum lahhh..
orang bekerjaya..haha..Aku nak cakap sikit(tp bnyak) pasal customer kat butik PONY tu..macamm-macam gelagat aku jumpa..ada yang okey..ada jugak yang menganjing! 
sabor jelah~ 
Sekarang ni aku nak cerita yang baik-baik dululah kan.. beginilah kisah nya.. 

Pada suatu hari yang cerah.. burung-burung pun berkicauan.. ade yang bekerja.... Eh! silap-silap.. haha.. Time tu datang lah sepasang suami istri.. Aku pon cakap lah welcom..Aku pergi lah layan istri dia(jngn fkir lain ea).
Istri dia kata nak beli dress, so aku pun tunjuklah dress pink yang aku rasa cantik.. Tapi dress tu ada 10% off je.. Bila dia tengok harga dia terus letak balik.. Tp tak apa, perjuangan masih panjang.. Aku akan tetap layang istri dia sebaik mungkin(jangan fikir lain ea).. Lepas tu aku tunjuk lagi dress kuning yang aku rasa cantik.. tapi yang ni 30% off.. Istri dia pon tngok harga dress tu.. Tetiba dia cakap,"masih mahal ye dik?".. Hmmmmm.. Aku dah faham dah(nmpak sngat tak mampu,haha)... Aku pon apa lagi, terus aku gunakan gaya lain untuk layan Istri dia(jngan fikir lain ea).. Suami dia diam je.. Maklum lah lelaki.. ape dia kesah kan?? Tanpa membuang masa aku tunjukkan lah istri dia dress yang ada 50% off.. Laju je akak tu.. nak murah aje.. Istri dia tnya aku.. "dress mana satu cantik?".. Aku tunjuk lah satu dress tu.. cantik lah jugak.. Boleh lah daripada tak ada.. Akak tu kata cantik.. Suami dia pun cakap cantik.. bangga lah aku kan.. hahah.. Istri dia nak lah beli dress tu.. tak sia-sia aku layan istri dia.. Tetiba istri dia nak lagi.. dia tak tau ke aku dah penat? haha.. maksud aku akak tu nak lagi satu dress.. Istri dia nak beli dua.. Aku pun bongkar lah segala dress yang ada.. lepas tu tunjuk kat akak tu.. cantik jugak lahhh.. nak tau apa istri dia kata? Dia kata:
"Wahhh... cantik lah dik! pandai adik pilih.. memang sesuai adik kerja sini.." Aku pon terus kembang satu badan.. haha.. Itu customer yang baik.. =)

Kalau customer yang menganjing pulak lain ragannya.. Hari tu datang sorang makcik ni.. dia bawak baju PONY..aku ingat dia nak tukar baju lah ni.. tapi memang dia nak tukar pon baju pon.. dia nak tukar saiz.. Tapi masalahnya baju tu dia beli kat "Fair PONY".. Mana boleh tukar kat butik.. dia boleh mengamuk! dah buang tabiat ke apa org tua tu.. Tak faham bahasa! Kat Fair tu da tulis da "no exchange".. dia masih tak puas hati.. Siap mintak num manager aku plak tu.. Haish.. bagi jelah kan.. Mck tu time muda-muda tak nak mampos.. dah tua menyusahkan org! da la sycho..
(sory ayat agk kurang ajar sikit)

Ada jugak customer yang buat lawak.. Time tu aku tengah lipat kain.. Datang lah sorang pck ni.. dia cakap.. "dik, kat sini ada jual baju BEN 10 tak?" aku dah nak tergelak dah.. tapi tahan je.. aku akta jelah tak ada.. Dia ingat butik Pony ni apa?? Pasar malam?? Tak ada standart lah PONY nak jual baju kartun bodoh tu semua kan?? Semua baju dalam butik PONY tu di reka khas oleh desinger yang terlatih.. Dari europe lagi tau.. jangan main-main! hahah.. Kitorang tak jual baju cap ayam!


If tak caye tngok link kat bawah ni...

http://www.facebook.com/pages/Poney/120594587962508?ref=ts


p/s: sory mulut ku agak lancang berbicara.. kesah???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: