Kerabat diRaja:

Saturday, December 17, 2011

Cinta Cerita Cinta #1

Assalamualaikum You Alls!

Aku nak cerita yang korang semua pasal sebuah love story ni.. Cerita ini adalah rekaan semata-mata, tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia.. 

Aku bukan nak cerita lah, tapi nak tanya korang semua.. Cuba korang bayang kan kalau korang ada kenal sorang minah/mamat ni.. Korang text dia hari-hari.. Mana korang kenal dia tu tak penting sangatlah kan.. Korang pun dah ada perasaan sikit kat minah/mamat tu, tapi dia ada BF/GF.. So korang pun macam serba salah nak text dia.. One day dia cakap yang dia dah putus dengan GF/BF dia.. So korang pun rasa happy, tapi bukan sebab korang pun dia putus.. 

Lepas dah berbulan-bulan korang kenal,dia pun semakin rajin text dan call korang.. Tak kesahlah berapa ringgit kredit dia habis untuk call korang dia sanggup..One day korang try luah kan perasaan kat dia.. Korang cakap yang korang suka dia lebih dari kawan.. Dia pun hargailah perasaan korang tu, tapi masalahnya serakang dia SPM tahun ni.. So dia cakap dia nak focus kat SPM dulu, kalau nak bercinta-cinta ni after SPM je.. Korang pun okay dengan keputusan dia..

Hari berganti hari, SPM pun dah tiba.. Korang pun wish good luck kat dia.. Macam-macam korang plan nak buat lepas dia dah habis SPM, time SPM pun dia rajin text and call korang.. Tak kesahlah malam-malam buta pun dia sanggup.. Pejam celik pejam celik, SPM pun dah habis.. So korang pun rasa penantian selama ni dah berakhir, korang pun nak tau apa jawapan dia.. Tapi yang buat korang pelik, dia tak text korang pun lepas SPM tu.. Korang tunggu dia jugak, sebab korang dah tak tahan, korang mesej dia n tanya dia kenapa dia tak text korang langsung.. Dia cakap dia nak mesej tapi tak boleh, panjang ceritanya dia cakap.. Tapi korang tetap nak tau jugak kenapa..

Dia pun cakap lah.. " U jangan marah ea, I serba salah nak cakap kat U.. Sebenarnya I dah kapel balik dengan EX I, I ada cakap pasal U kat BF/GF I.. Dia marah, dia cakap jangan mesej and contact U langsung.. So I rasa kita kawan je okay and I tak nak persahabatan kita sampai sini je.. Mama I cakap sayang BF/GF memang lebih tapi sayang kawan lagi berkekalan "

So kalau korang kat situasi ni, apa korang rasa??? Biarlah perasaan tu berlalu pergi.. Janganlah nak emosi sangt okay.. Just for fun.. :)

p/s: kalau suka,sukalah! tak suka tak apa.. 

Sunday, December 11, 2011

Ombak Rindu

Assalamualaikum you alls!

Sekarang ni semua orang tengah kecoh pasal Filem yang sedang meletops kat pawagam iaitu "Ombak Rindu".. Aku pun tak tau apa lah yang best sangat pasal cerita ni.. Maybe sebab penerbitnya dari filem "Lagenda Budak Setan" agaknya.. Filem Ombak Rindu ni diadaptasi dari novel  yang popular OMBAK RINDU karya Fauziah Ashari..


Aku pun belum berkesempatan nak tengok cerita ni.. Busy you alls.. haha.. So kalau korang ada masa lapang, pergi lah pawagam yang terdekat dan tengok filem OMBAK RINDU ni.. 

Sinopsis


Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.
Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.
Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


OST OMBAK RINDU



PELAKON

Semua pelakon yang membitangi filem ni hebat-habat.. Antaranya:

MAYA KARIN
AARON AZIZ
LISA SURIHANI
BRONT PALARAE
AZIZAH MAHZAN
ZAIDI OMAR
NORMAH DAMANHURI
NATASHA HUDSON

p/s: kalau korang tengok filem ni, make sure bawak tisu sekotak.. hahah.. 

Saturday, December 10, 2011

De' Best


Assalamualaikum You alls!

Dah sebulan aku kat UiTM Melaka, macam-macam benda yang aku aku kena tempuhi.. Pahit,manis kehidupan aku dah rasa dalam masa sebulan ni.. cehhh XD.. Yang manis aku akan simpan, dan yang pahit aku akan buat pengajaran.. :)


FYI aku study Business Management (BM111).. BM ada club dia tersendiri iaitu club DE'BEST..Club yang paling GEMPAK, VOUGE, MELETOP dan CLASS KAU MARIA.. haha.. Dua minggu lepas kitorang dapat tugasan untuk buat persembahan bagi majlis ape entah.. aku dah lupa.. WTV.. Untuk BM111 ada 6 kelas.. A to F..Aku kelas E.. :) Setiap group kena buat persembahan yang berlainan tapi berkonsepkan 1 Malaysian.. Group aku kena buat persembahan lakon watak.. 


So kitorang satu group pun bincang lah apa yang patut kitorang lakonkan,pening jugak tau.. Tiap-tiap malam kitorang buat meeting.. Aku siap rakam lagi.. heheh..




Aku rakam video ni sebab bosan sangat.. Classmates aku pun tak tau nak buat apa, so aku rakam lah.. Untuk kenang-kengangan.. ^^ Lepas dah dapat jalan cerita, kitorang pun practice dan practice.. Walaupun kitorang dah banyak kali practice, kitorang tetap takot kena boo dengan senior-senior yang akan tengok persembahan tu nanti..


7/12/2011

Tibalah masa untuk kitorang buat persembahan.. Kelas aku kena pakai baju merah, my fav color.. ^^ Tapi aku dah nervous gila time tu.. Tak tau lah apa nak jadi, 50-50.. antara kena Boo or kena sorak.. Aku tawakal jelah time tu.. 

Pic ni kitorang snap before masuk dewan..

Yang ni kitorang snap time tengah tunggu
giliran nak buat persembahan..

Aku kena jadi juru cakap, serious aku menggigil lepas cakap kat depan orang ramai.. Alhamdulillah persembahan kitorang tak kena boo.. Semua berjalan dengan lancar tanpa cacat celaa..Semua orang happy dan tergelak tengok persembahan kitorang.. Kitorang ada rakam persembahan tu.. nak tengok? mestilah nak kan? hehe.. nah aku bagi link..


Pandai-pandai lah korang tekan link atas ni.. Sorry lah video kitorang tak berkualiti sikit.. Sound dia kurang jelas.. 

Pic atas ni gambar president club De' Best(kanan)
tengah bagi ucapan,dan yang kiri tu exco club
 De'Best..

Tibalah masanya untuk pengumuman siapa pemenang.. Aku rasa kelas aku macam tak ada harapan je nak menang, sebab persembahan kelas lain jauh lagi hebat dan gempak.. Tapi tanpa di duga kelas kitorang dapat tempat ke-3!! :D hahahha.. Kitorang happy gila.. Tak sangka langsung.. Penat lelah kitorang berlatih ada hasil.. :) Pic kat bawah ni kitorang snap after dapat hamper..






FYI aku dapat lolipop and gula-gula
kapas dari kakak senior.. ^^

Aku enjoy gila malam tu.. Ini antara pengalaman yang aku tak boleh lupa.. Tak sabar nak tunggu budak part1 tahun depan buat persembahan.. Siap korang aku kerja kan nanti.. :P hahah..

p/s: Kalau suka, sukalah! tak suka tak apa.. :)

Saturday, November 26, 2011

Minggu Derita Sensara (MDS)


Assalamualaikum you alls!

MDS adalah minggu orentasi bagi pelajar-pelajar  UITM.. Sebenarnya MDS ni Minggu Destini Siswa.. Aku saja tukar kepada Minggu Derita Sensara.. HAHA..

Day 1:

Aku sampai UITM Lendu Alor Gajah pukul 10a.m something, aku dah lupa.. Jalan nak pergi ke dewan pendaftaran jam.. Aku dah takut lambat dah.. (padahal pendaftaran habis kul 4p.m) Sampai je kat depan dewan pendaftaran tu aku dah nervous.. Aku pun keluar dari kereta dengan perasan vogue.. :P Jalan menuju ke dewan dengan megah.. haha.. Aku pun pergilah ke counter fakulti aku, tunjuk surat tawaran dan amek kunci.. Lepas tu aku masuk lah kereta balik pergi kolej/hostel  aku.. Aku dapat kolej TUN PERAK.. Kolej baru, Alhamdulillah.. Macam hotel pun ada kolej aku tu.. Cantik dan nampak selesa.. Aku pun masuk lah cari bilik aku, dah jumpa bilik aku pun masuk.. Alhamdulillah aku orang first masuk bilik tu, so aku boleh pilih katil yang selesa kat tepi tingkap..  Bilik aku tak lah besar sangat, biasa jer.. Tak lama lepas tu roommate aku masuk.. Aku fast forward jelah okay.. Kul 4 aku dah kena berkumpul kat bawah kolej.. Aku lambat sikit sebab tak dengar pengumuman.. Time aku turun tu semua orang pandang aku, haha.. Tau lah aku vogue kononnya.. :P Aku pakai kemeja belang merah, tie merah,seluar kelabu, dan bag merah.. HAHA.. Serba merah aku hari tu.. Lepas semua dah berkumpul, kitorang pun bergerak menuju ke masjid untuk solat asar.. Time nak sampai je masjid hujan tetiba turun, apalagi kitorang lari lah! Lepas dah selesai solat asar kitorang kena bergerak ke Dewan Bendahara.. Korang nak tau?? Dewan tu jauh gila kot! Dah lah kena jalan kaki! Penat gila.. -_- Peluh mencurah-curah.. Dah sampai Dewan Bendahara tu, kitorang pun masuk.. Abang ngan kakak PM tu memekak je! Sakit hati aku, dah lah panas, kena berhimpit-himpit, banyak lalat pulak tu!! Bau tu jangan cakap lah, macam-macam bau ada! Nak tak nak kena lah tahan.. Aktiviti pertama kena dengar ceramah, aku pun lupa ceramah apa.. hahah.. yang  penting ceramah tu sangat membosankan..! Ceramah tu habis dalam kul 7p.m , lepas tu kitorang kena bergerak ke masjid untuk solat maghrib dan isyak.. Setelah yang wajib ditunaikan kitorang di kerah untuk bergerak ke dewan makan, nama dewan tu Laksamana.. Nama glamor dewan makan tu LAKSY.. HAHA.. tak pape lah.. tu dewan makan siswa, dewan makan sisiwi pulak Temenggung.. Nama glamor dia Temmy.. XD  Time nak amek makanan tu kena beratur panjang, aku rasa macam dalam kem pun ada.. Aku dapat je makanan terus cari tempat duduk, aku sorang-sorang je.. Sedih..  Aku langsung tak lalu nak makan makanan yang dorang sediakan, aku makan sikit je, lepas tu aku buang.. Aku rasa membazir gila, nak paksa pun tak boleh kan?? Lepas dah menjamu makanan penjara tu kitorang kena pergi dewan Bendaharu tu balik, serius aku rasa penat gila! Kena dengar ceramah sampai kul 12a.m.. Habis je ceramah abang PM lepas kan kitorang balik ke kolej masing-masing.. Aku ingatkan bila dah sampai kolej boleh lah terus masuk bilik dan tidur kan, rupanya kena berkumpul lagi kat bawah kolej.. Macam cilaka betul, aku dah lah penat + mengantuk tahap dewa! Abang PM tu bagi ceramah pasal kolej lah ape lah.. Aku dengar jelah, infomasi penting..Yang aku sakit hati dia suruh bangun kul 4a.m.. Memang tak cukup tidur lahh.. Nak dekat kul 1a.m baru dia bagi masuk bilik, aku masuk bilik terus baring, tak larat aku nak pergi mandi.. Before aku tidur aku baca ayat kursi, yelah tempat baru, takut ada benda lain ikut menumpang kat bilik aku tu.. Lepas tu aku terus tidur..

Day2:

Aku bangun kul 4.15a.m.. Awal kot, aku keluar bilik aku tengok sunyi lagi.. Peluang yang baik untuk aku mandi, tak payah nak berebut nanti.. Aku masuk lah tandas then pusing paip tempat air wuduk, tak ada air! Aku masuk tempat shower tak ada air jugak! Aku dah geram dah time tu, dah lah semalam aku tak mandi, tetiba tak ada air pulak.. Aku masuk balik bilik aku, fikir punya fikir, aku amek air masak dalam botol yang aku bawak, aku mandi guna air tu! Hahaha.. Sedih gila aku rasa.. -_- Walaupun aku rasa macam mandi tak lengkap, okay lah tu dari tak mandi langsung.. Kul 5 suku kena berkumpul kat bawah kolej, kitorang semua bergerak ke masjid untuk solat subuh.. Lepas Solat subuh ada tazkirah, itu lah peluang terbaik untuk kitorang sambung tidur.. hahah.. Entah berapa orang je yang dengar tazkirah tu.. Habis je tazkirah tu kitorang kena pergi Dewan makan, nak breakfast! Korang nak tau dorang sediakan apa? Nasi goreng dengan telur rebus sebijik yang tak kopek lagi.. Tapi aku tak amek pun telur rebus tu, nasi goreng pun aku mintak sikit je, untuk mengelakkan pembaziran.. hehe.. tapi sikit pun aku tak boleh habis kan.. Bila semua dah kenyang kononnya, kitorang kena berkumpul kat Dataran Ilmu dan dibahagikan mengikut group.. Aktiviti hari ke-2 kitorng kena buat pendaftaran.. Kitorang kena amek cop.. Mula-mula kena bagi borang medical checkup.. FYI x-Ray tak guna langsung, buat penat je aku bawak benda tu kehulu ke hilir.. Lepas dah dapat cop, kena pergi stesen berikutnya.. Kitorng kena tunjuk sijil SPM untuk dapat cop, sampai je kat counter aku tunjuk lah salinan sijil SPM aku.. Tetiba lecturer tu kata dia nak yang original.. Aku mana bawak yang ori, salinan adalah..Aku cakaplah salinan sijil SPM aku tu ada pengesahan dari sekolah, tapi dia tak nak jugak! So aku tak dapat cop dan aku pun tak tau nak buat apa time tu, tak kan lah aku nak suruh mak aku datang Melaka semata-mata nak hantar Sijil SPM aku kan??? Menyusahkan je.. Aku tanya abang PM pasal benda tu, dia kata esok try minta lagi.. Aku pun okay FINE! Yang buat aku sakit hati, kawan aku yang lain dapat je cop walaupun tak ada sijil SPM yang ori.. Macam cilaka..! Aku je yang malang.. Lepas habis sesi pendaftaran yang pertama, kitorang bergerak ke library untuk dengar ceramah pasal library pulak..Tempat dia bukan dekat tau, semua jauh-jauh.. Memang boleh kuruslah siapa yang masuk orentasi ni.. Petangnya pulak kitorang dengar ceramah lagi, aku mengantok gila kot, ramai yang tidur time dengar ceramah.. Siapa tak mengantok? Tidur 4 jam je.. Dengar ceramah sampai malam! habis kul 12a.m..


p/s: aku boleh cerita day 1 & 2 je.. malas nak taip panjang-panjang.. haha.. kalau suka, sukalah! tak suka tak apa.. :)


Tuesday, November 15, 2011

Selamat Jalan Puchong vs Selamat Datang Melaka!

Assalamualaikum you alls! 




Aku nak tulis entry ni pun rasa tak bersemangat.. :( Kalau yang dah tau kenapa tu bagus, tapi yang tak tau tu tak apa.. Ni aku nak bagi tau, esok 16/11/2011 aku dah kena pergi mendaftar kat UITM Lendu,Alor Gajah,Melaka.. Dah lah Lendu tu HUTAN! 

Aku rasa happy sebab dapat sambung study, tapi aku sedih nak tinggalkan family dah kawan-kawan aku.. :( FYI aku tak pernah berpisah dengan family aku.. Ni pengalaman pertama, dah lah aku anak bongsu.. XD (taklehbelah) Aku tak manja okay! pfft~ :P Macam-macam yang aku fikir sekarang, macam mana lah aku nak makan nanti? macam mana aku nak mandi? kena cuci baju sendiri.. -_- Aku mengaku aku reti cuci baju guna tangan.. Rosak jari jemari aku nanti.. HAHA! XD 

Tadi sempat keluar dengan Hidayah Harahap dan Fiqa Firzadiq! My BFF :) Teman dorang beli barang keperluan nak duk hostel.. Time dorang hantar aku balik tu sedih je aku rasa.. nak berpisah dengan dorang.. :'( Last aku jumpa dorang hari ini.. Hari ni lahhh, bulan depan jumpa lagi.. hehe.. Tapi aku jeles dengan dorang! Dah lah sama kampus.. -_- 

Hari ni jugak lah hari terakhir aku kat rumah, aku tau lah aku akan balik jugak, tapi just melawat jelahkan.. :/ Sedih gila kot nak tinggalkan family aku, anak-anak buah.. cehhh macam tua sangat je aku.. -_- Walau pun aku tak suka budak-budak! Aku tetap sayang anak-anak buah aku tu.. :)

Korang doakan lah aku ye supaya semuanya akan berjalan lancar esok dan hari-hari berikutnya.. :) #sayangkorang! XD 

"Disini jua memory tercipta,
walau seketika,
terjalin kasih kita,
mungkin disini,
kitakan terpisah,
kenangan bersama,
tak akan ku lupa.."

p/s: kalau suka,sukalah! tak suka pun tak apa.. 

Friday, November 11, 2011

My Diary

Assalamualaikum you alls!

Petang tadi aku kemas bilik.. Yelah dah nak pindah rumah minggu depan.. eh, bukan pindah lah.. Nak sambung belajar dah.. :) Time kemas buku-buku kat rak, Tetiba aku terjumpa satu buku.. Aku happy giler bila jumpa tu.. Korang nak tau buku apa aku jumpa?? Aku jumpa buku diary aku time kecik-kecik.. XD

Tadaaa~!


Ni lah diary aku.. buruk kan?? ada love pulak tu.. errhh! Entah apa penyakit aku beli buku ni dulu.. haha.. Banyak lagi buku lain, tapi buku ni jugak aku beli.. XD Aku beli buku ni time aku darjah 5.. Cuba bayangkan, aku sekarang dah 18 tahun.. Lama dah kan..? Aku teringin nak baca balik apa yang aku tulis dulu.. Tapi....


buku ni ada lock.. Aku pun tak tau mana dah kunci dia menghilang, dah lama kot.. Aku tak ingat mana aku simpan.. haha.. Tapi aku tak mengalah! Dengan otak aku yang geliga kononnya ni, aku dapat idea bernas macam mana nak buka buku tu.. Dengan cara ini,


Aku guna gunting.. hahah.. Berjaya jugak aku buka dairy aku yang dah sekian lama tertutup.. Dengan lafaz Bismillah aku buka diary aku tu.. :)

m/s 1

First time aku tunjuk kandungan diary aku ni secara umum.. >< Colorful sungguh.. haha.. Semua tu aku lukis dan warna sendiri (dah nama pun dairy, mestilah sendiri ><)

m/s 2 & 3

Pic atas ni aku lukis plan kedudukan dalam kelas.. :) Yang ada tanda X tu tempat duduk aku dan BFF time tu.. hee

m/s 4 &5

Pic yang ni aku tulis biodata aku dan BFF aku.. Rafae nama dia.. :) Tulisan yang cakar ayam, diserikan dengan warna yang sangat buruk itu.. haha!

m/s 6 & 7

Malunya aku nak tunjuk pic atas ni.. buruk gila aku lukis.. Tapi sekarang aku dah pandai lukis.. cehh! Tetiba.. haha XD Yang atas ni aku lukis gambar aku dah BFF aku time tu..Kitorang still kawan sampai sekarang, tapi dah tak rapatlah.. :)

m/s 8 & 9

Pic atas ni aku tulis time aku darjah enam.. Yelah nak UPSR katakan X) Aku saja tulis kata-kata semangat.. Tapi tetap tak dapat 5A.. XD Ayat pun nampak sangat ayat budak sekolah rendah.. haha.. (malu-malu ><) 


Ni antara entry yang aku tulis dalam diary aku.. Tak lah menarik sangat, tapi tetap memberi kenangan bagi aku.. :) Banyak lagi benda yang best-best, sedih-sedih.. Tapi aku tak boleh lah tunjuk.. hehe.. Aku rasa tak rugi pun ada diary ni.. Walaupun aku pernah kena gelak sebab ada diary, aku buat bodoh je.. Sekarang aku boleh tersenyum bila baca balik apa yang aku tulis.. Kau ada?? :P Akhir kata dari aku, kalau suka.sukalah! Tak suka tak apa.. ^^

Tuesday, November 8, 2011

Edisi Khas !

Assalamualaikum you alls!

Salam sejahtera dan Salam 1 Malaysia~ Ada sihat?? tak sihat?? kesiannya. :( pergi klinik beli ubat okay~ kalau nak jimat pergi je beli panadol cikai kat kedai runcit yang berdekatan! haha.. Kalau sihat Alhamdulillah lah yee~ Moga berkekalan.. :)

WAIT!! yang sakit tu jangan pergi klinik sekarang, baca my entry first okay.. hehe.. boleh?? boleh kan?? ahaks! Thanks u allz~~

"OMK! Gedik giler!" -___-

Sory for my kegedikkan.. haha..! Okay korang, aku nak cerita apa yang aku buat hari ni.. nak tau kee? mesti lah nak kan? :P Tak nak?! Tak nak sudah, lu bleh blah! Jangan nak semak kat sini, bikin wa panas je! huh.. kan my rempit dah keluar.. haha.. okay lah okay lah okay laaa.. Banyak sangat menyimpang aku ni.. Pagi tadi tepat pukul 10a.m, my friends datang amek, Fiqa Firzadiq ang Hidayah Harahap.. :) 

Mula-mula kitorang pergi Jabatan Pendaftaran Negara kat Putrajaya, pergi amek IC baru aku.. aku pun amek lah my new IC, dah amek aku terus duduk kat tempat Fiqa and Dayah tu duduk, dorang sebok nak tengok Ic baru aku tu.. aku malas lah nak tunjuk! korang nak tengok?? tak yah laaa~ haha! Malu aku nak tunjuk.. XD Tapi dorang berkeras nak tengok, nyampah! Tetiba si Fiqa tu tersengeh sesorang.. Aku tanya lah kenapa??? Dia suruh aku tengok nama petugas kat counter tu, aku pun tengok lahhh.. Bila aku tengok tu aku terus tergelak,

"Hahahahahahahahahahhaha!"

Nama abang tu "Fifizuri".. Aku teringat kat Johan dalam Edisi Khas tu, nama dia kan "FifiFairuzFuyyoo".. Hahah.. Okay! Tak baik sebenarnya gelak nama orang ni, tapi dah kelakarkan? gelak jelah.. Kau nak marah?? ada aku kesah?? Ni blog aku, so suka hati aku lah nak tulis apa..okay, dah puas gelakkan orang kitorang pun berambus.. hehe.. jahatnya.. X) Kitorang pergi cari Bank Islam, nak buka acc bank! Pusing punya pusing jumpa lah bank Islam~ Bangunan Anjung tempat tu, bla bla bla bla, SIAP! dah ada bank islam.. (tak ada benda pun nak cerita kat bank islam tu) haha.. 

Lepas tu kitorang nak pergi kajang! Nak jumpa girlpren-girlpren si Hidayah Harahap.. Nak berjumpa untuk kali terakhir, eh macam nak meninggal pulak.. haha.. kawan-kawan Hidayah ni nak jumpa dia before pergi UITM tu! Kitorang kan dah nak mendaftar Rabu minggu depan~ Dah sampai kajang kitorang pergi parking kat Metropoint.. Sementara tunggu kawan dayah yang tak sampai lagi tu, kitorang pusing-pusing lah dalam Metropoint tu, tak ada banda pon! Bosan! Best lagi IOI Mall yang tah pape tu.. haha.. Sory orang kajang.. XD 

Okay okay, plan nya nak jumpa kat Mcd.. tapi Mcd kajang tu macam tak best je, so tukar plan nak makan kat KFC.. Kitorang masuk lah dalam KFC, tetiba dayah kata kawan dia nak makan kat Pizza Hut pulak.. macam-macam lah dorang ni, so aku ikut jelah.. Kitorang  masuk pizza hut tu dan order, aku makan "Cheesy baked rice"! nampak macam sedap so aku order la, aku minum "ice cekelat"! hahah XD Tak lama lepas tu girlpren-girlpren Dayah pun datang~ Kitorang pun haha huhu hihi hoho X) Ceritalah apa benda yang nak di cerita! Cerita punya cerita, makanan tak sampai-sampai! heii, nak jugak aku hentak meja tu! cehhh, macam berani je.. haha.. 

Tak lama lepas tu makanan pun sampai, aku tengok "Cheesy baked rice" tu, aku tergamam.. -_- Macam SEDIH je rupa dia, si Fiqa and Dayah order benda yang sama.. Aku pun rasa lah bendalah tu, hmmm.. sedap lagi aku masak sendiri.. hahah.. tapi habis jugak aku makan.. XD yelah, tak nak lah membazir.. tapi aku tak kenyang pun.. harga dah lah mahal, macam tak berbaloi je makan benda tu.. Aku ni bukan lah tak ada duit! tapi baik makan benda yang lagi berbaloi kan?? 18 hengget kot bill aku.. Mahal dan tak kenyang! 

Lepas dah makan kitorang nak pergi ziarah kawan dayah yang tak dapat join.. kat Semenyih.. Bapak kawan dayah tu meninggal hari ni.. Takziah kat kawan dayah tu, aku,fiqa dan Dayah senasib.. :') Senasib tak ada ayah.. Time dalam perjalanan tu tetiba perut aku sakit, entah apa racun dorang letak dalam makanan aku tadi -_- haha.. masuk angin kot perut aku.. XD Dah sampai rumah kawan dayah tu, kitorang masuk lah.. Sembang, gelak-gelak, tapi aku diam je, perut sakit -_- Seronok dapat kenal kawan baru :) Tetiba aku terhidu bau durian.. aku pun cakap lah,

 "eh bau durian?"

kawan dayah cakap,

"a'ah kat luar ada durian,nak ke?"

Aku pun ye kan jelah, hahah.. dapat makan durian.. heee..dah lama tak makan durian you allz.. >< dah makan durian tu kitorang balik lah, si dayah ni salam lah kawan-kawan dia tu, berpeluk sakan.. sedih je aku tengok.. :')
Dalam perjalanan balik tu, perut aku sakit lagi.. hahah.. tetiba si Fiqa ni ajak pergi Jusco Equine Park! Aku pun nak jelah.. haha. malas nak balik rumah.. XD Jalan-jalan cuci mata dalam Jusco tu best jugak, tapi tak ada benda pun.. Si Fiqa tu lapar! dia nak makan kat KFC! nak balas dendam sebab tak kenyang makan pizza hut tadi.. hehe.. aku malas lah sebab sakit perut kan.. tak ada selera nak makan.. Fiqa kata "tak nak KFC kita makan wafer".. Aku pun okay je, sebab makanan ringankan?? kitorang beli lah.. dah habis makan, tetiba perut aku dah tak sakit! Wahhhhhhhhh~ hahah.. wafer tu jadi penawar! konon je.. XD 

Lepas tu kitorang balik lahhh.. happy ending aku rasa :) hahaah.. ^^

p/s: sorry lah kalau ayat aku ni tergedik or terempit! aku saja jeww.. ahaks! btw, kalau suka,sukalah! Tak suka tak apa.. :)

Monday, November 7, 2011

Please like okay! Like like like!

Assalamualaikum you alls!




Boleh tolong tak? tapi jangan lah tolong tengok je! Tolong like kawan aku punya kawan, Qistina Enara's comment :i want it !!", and ask all your friends to like.. Please i'm begging you! go go go! Tak susah pon, tekan je link kat bawah ni dan like.. Tak salah pun kalau tolong menolong?? Walaupun kita tak dapat apa-apa, tapi kita dapat pahala dengan hanya menekan like itu.. haha.. Jasa anda sangat aku hargai.. ^^ Thanks so much!

Friday, November 4, 2011

Pengemis!

Seorang mahasiswa sedang asyik bersembang dengan seorang pengemis tua didepan kampus UITM.


Mahasiswa: Dah lama ke mengemis kat sini pakcik?


Pengemis: Ya.. lebih kurang sudah 8 tahun,nak..


Mahasiswa: Wah, dah lama jugak ye pakcik.. sehari biasanya dapat berapa pakcik??


Pengemis: Paling sikit pun RM50.00 nak..


Mahasiswa: Banyak jugak ye pakcik..


Pengemis: Bolehlah nak, untuk keluarga..


Mahasiswa: Ehhhh.. Keluarga ada kat mana?


Pengemis: Anak pakcik semuanya ada 3 orang,yang pertama ada di universiti Putra Malaysia di Selangor, yang kedua ada di Universiti Utara Malaysia di Kedah dan yang ketiga di Universiti Sains Malaysia di Pahang..


Mahasisiwa: Subhanallah, hebat-hebat keluarga pakcik ni.. boleh tahan juga yerr.. Eh, anak pakcik tu semua masih kuliah?


Pengemis: tak lahhhh.. semuannya mengemis seperti pakcik..


Mahasiswa: .....





Sunday, October 30, 2011

Virus ohh virus!

Assalamualaikum u alls!

"Mama mama mama, tolong lah aku yang sedang bingung, bingung memikirkan virus cinta, yang sedang tercipta~" Haha.. Ni lagu endon apa entah, aku lupa tajuk dia! Okay wtv~ Aku nak bagi tau korang yang lappy aku dah mampus di baham virus..

Sedih!

Aku adalah orang malang yang terkena virus kat FB.. Ceritanya begini, time tu aku tengah syok on9.. Tetiba ada sorang jenglot (bukan nama sebenar) IM aku.. Dia

"Hi"

aku, so aku pun

"Hi"

lah dia balik.. Selang beberapa saat jenglot tu

"Hi"

aku lagi, aku pun pelik laa.. So aku saja nak menyial (kononnya), aku

"Hi"

lah lagi.. Lepas tu jenglot tu sanyap seperti hilang kata (cehh konon BM A+ :P ), aku pun buat tak tau jelah..

Tak lama lepas tu dia bagi aku link apa entah.. Aku yang gatal tangan dan ingin tahu ni tekan lah link tu.. Then muncul kat Utube (youtube).. Aku tengok ada video tulis nama aku "Nazrul Lurzan bla bla bla" (aku tak ingat) tapi tak boleh tengok, kena upgrade adobe flash player.. So aku pun download la bendalah tu.. Dah habis download aku tekan lah.. Tapi tak boleh buka..

Tetiba anti virus aku muncul kat tepi, aku pun "alamak ada virus!" Aku terus tekan "kill", tetiba lappy aku terus shutdown.. Aku pun dah gelabah, badan pon dah berpeluh jantan.. lepas tu lappy aku restart balik.. Tapi aku dah pelik tengok entah apa yang muncul.. lepas habis dia loading semua tu keluarlah kat Desktop, tapi dah tak sama macam sebelumnya.. Aku ni konon pandai sangat godam lah benda tu, bukan bertambah elok, lagi jahanam adalah!

"Sedih!"

Tapi tak apalah.. Esok lusa aku hantar lah repair.. bukan susah pon.. HAHA.. Walaupun lappy rosak tapi aku tetap boleh on9.. ni aku update blog guna my baby fon ^^ 


p/s: berhati-hati ye korang, jangan sampai terkena~ Wakenabeb! X)
btw kalau suka, sukalah! tak suka tak apa.. ;)

Thursday, October 27, 2011

Masjid? Eeuww!

Assalamualaikum u alls!

Jangan nak mencaci maki hamun aku okay! Baca sampai habis dulu.. Sorry kalau tajuk aku agak kurang ajor.. "Masjid? Eeeuw" adalah kata-kata yang sangat biadap bagi aku.. Ceritanya macam ni, hari tu ada sorang kawan aku tu pergi jumpa kawan dia.. Nak lepak lah konon, senang nak cerita kawan aku pergi jumpa si A, dan si A bawak pulak kawan dia si B.. So dorang bertiga.. si A tu laki dan si B tu prempuan..

Time dorang tengah lepak-lepak, biasa lah mesti ada je benda yang nak di kongsi.. Si B ni rancak bercerita, kononnya mak dia dah bercerai dengan bapak dia.. Then mak dia nak kawin dengan lelaki lain.. Dengar mcm tak patutnya mak si B kan?? Si B ni cakap lah yang dia tak suka dengan bakal suami mak dia tu.. Dia cakap,

"I tak suka lah Bf mak I tu, dah lah macam kampung-kampung jer, jakun pulak tu.. dah lah alim! asik pergi masjid jer, masjid?? eeuww!"

Kawan aku yang dengar pun terkejut gila.. Macam tak sangka ada orang boleh cakap macam tu?? Dia Islam, tapi dia berani cakap ayat tu.. Aku ni bukan lah alim sangat, tapi aku tak lah sampai nak cakap macam tu.. 

Sekarang korang fikir?? Perangai siapa yang si B ikut?? Patut ke mak dia cerai dengan bapak dia? mak dia cari suami yang alim.. Maybe boleh bimbing mak dia.. Korang fikirlah sendiri okay, cakap panjang-panjang pun nanti macam mengumpat pulak.. kepada yang terasa sorry lah.. :)

Tuesday, October 25, 2011

The day before last day! #2

Assalamualaikum u alls!

Kalau tak jawab dosa, kalau jawab sayang.. Tak nak jawap jugak? Aku tembak kang! haha Okay, korang tau kan aku kerja?? Tak tau?? Kau bukan pembaca setia blog aku.. :P haha gurau je.. Aku kan kerja kat F.O.S IOI Mall.. Aku nak kongsi sesuatu kat korang.. Kelmarin, time aku tengah lipat baju.. Ada sorang uncle India panggil aku,

"Adik, sini kejap"

Aku pun pergi lah dekat dia,

"Ye??"

Lepas tu uncle tu tanya aku,

"Ni promotion buy 1 get 2 free macam mana ha?"

Aku pun terangkan lah kat dia,

"Kalau uncle beli 1, so uncle akan dapat 2 free.. tapi kena ada sticker buy1get2free kat price tag, nanti uncle bayar harga yang paling mahal"

"Ouhhh, macam tu ke.. okay"

Aku pun senyum jelah tengok uncle tu, tapi aku tergamam bila uncle tu cakap,

"U ni lawa jugak ye, nanti boleh lah I ajak U keluar dinner"

Dalam hati aku, "Apa masalah kau pakcik??!".. Aku pun senyum tersengeh kat uncle tu "he heh he".. Uncle tu terus belah dari situ.. Aku pun tak tau apa masalah dia.. Aku cerita kat workmates aku semua gelak..

p/s: aku sebenarnya tak sure uncle tu cakap "lawa" or "lawak" haha X)

Sunday, October 23, 2011

Mata Hati U!

Assalamualaikum u alls!





Tak faham? tak faham tak apa, cubalah fikir maksud ketiga-tiga gambar kat atas tu.. kalau susah sangat tanya je kat adik korang.. haha.. :D
Hanya tiga kata saja tapi cukup besar maksudnya.. :) (Macam lirik lagu "Tiga Kata-KRU" pun ada XD) Rajin-rajin lah cakap ayat ni kat orang yang anda sayang, sebelum terlambat.. Jangan menyesal kalau terlambat! Tak perlu bayar pun kalau nak cakap..Tak susahpun, just cakap

"I LOVE U"

p/s: Nak cakap kat Gelifriend or buayafriend boleh je kan??, tapi kenapa nak cakap kat parents or family susah sangt?? Sayang family dulu before sayang orang lain (Y) ..

Friday, October 21, 2011

Medical Check Up! #3

Assalamualaikum U alls!

Firstly, aku nak minta maaf atas ketelanjuran kata kat post "TIPS MINTA KERJA".. Post tu aku dah delete.. Aku sedar kesilapan tu.. Aku harap korang dapat maafkan yeee~ =)

Back to topic! Okay hari ni aku kena pergi klinik lagi, Klinik Putrajaya =)
Tapi mestilah tak keseorangan, Fiqa Firzadiq dan "Ratu like" sentiasa menemani.. Tak kenal siapa "Ratu Like"? Hidayah Harahap lah ratu like tu! XD Sebab dia rajin like status friends dia =)

Okay! Si Fiqa ni nak amik aku jam 7am, so aku set lah jam kul 6am.. Pagi tadi aku dah terbangun kul 6, tapi aku saja je nak tidur 5 minit lagi.. Bila aku tersedar, aku tengok lah jam.. ALAMAK!!!! dah kul 6.50! aku pun apalagi, kelang kabut lah nak bersiap! Time aku tengah bersiap aku terdengarlah suara sumbang memanggil nama aku kat luar..

"Nazrul ohhhhhh Nazrul~"
"Nazrul ohhhhh Nazrul~"

HAHA, kelakar betul dorang, Si Fiqa dengan Hidayah ni penat menunngu.. Aku pun keluarlah rumah, Kitorang pun gerak dengan lafaz "Bismillah"..
Sampai je klinik perut aku dah sakit nak terBERAK! Serius tak tahan time tu.. XD Aku pun cakap lah kat dorang yang aku nak berak dulu.. Entah apa yang aku makan sampai aku tercirit.. (Siapa yang geli boleh tinggalkan blog ini ) Dah habis melabur, kitorang amek lah nombor! Tunggu punya tunggu, LAMA betul! Bila nombor kena sebut, aku pun masuk lah bilik no.8.. Jumpa pelacur doktor, dia cek lah apa yang patut.. 

"Everything normal!"

Doctor tu cakaplah, so aku pun lega lah tak ada penyakit! Dah dapat cop semua, aku pun keluarlah dari bilik tu dengan senyuman :)
Bila kami semua dah selesai, kitorang pun berambuslah! Kitorang pergi Alamanda lagi (tak ada pilihan, Alamanda jelah yang ada Putrajaya tu), nak cari makan! LAPAR tak breakfast pun.. Kitorang pun makanlah, lepas makan kitorang pergi amek angin kat luar, then terjumpa serombongan budak school.. Lawatan sekolah dari Kelantan, I hate love Kids! :D (fake nya!) haha..

Sebenarnya kitorang dah tak tau nak buat apa, sebab dah pergi banyak tempat last week! XD Kebosanan tahap gaban kat alamanda tu, kitorang pun berambuslah.. pusing-pusing tanpa arah, then terjumpa arah! Kitorang ternampak ada Pasar Tani, so singgahlah kejap nak tengok-tengok apa yang ada.. kitorang sebenarnya nak beli air, haus! So beli Aku beli la air Asam Boy! Sedap~ XD haha, Lepas dah beli air kitorang nak pergi tasik, konon nak celup-celup kaki.. Bila dah sampai tasik tu kitorang tengok ada "Dragon Boat Festival"! Kecewa sebab tak dapat nak celup kaki.. haha XD Kitorang pun pergilah tengok festival tu.. Tapi bosanlah, dah la panas! 
Kalau dah bosan apa lagi?? Berambuslah! haha.. kitorang pun balik.. Aku rasa hari ni sangat membosankan dan memenatkan! mengantuk pulak tu.. Tapi okaylah keluar dari duduk uma tak buat apa.. Okay ini medical check up terakhir, tak ada medical check up lagi da! =)

p/s: Sorry tak ada pic nak tayang! Kalau suka, sukalah! Tak suka tak apa..


Friday, October 14, 2011

Medical Check Up! #2

Asalamualaikum u alls! Kita bersambung untuk untuk Medical Check Up! #2! haha.. eh sorylah tak ada pic medical check up hari tu.. =) Sebagai tanda minta maaf, nah pic kitorang time lepak lepak kat taman.. 



Ni bukan kat hutan okay! tempat ni dekat dengan
Alamanda ^^

Yang ni kat tasik apa entah.. haha.. aku pun tak tau..
tapi kat area Putrajaya jugak lah.. ^^

Okay tu "medical check up! #1"
Sekarang ni aku nak cerita pasal Medical Check Up! #2 pulak.. ^^
Korang nak tau? Appointment tu jam 8am! Awal kot.. Aku ni kena bangun awal, macam nak pergi sekolah pulak! Ish.. Aku bangun kul 5.45am tadi, aku mandi air beku! XD Si Fiqa Firzadiq dan Hidayah Harahap nak amek aku kul 6.50am.. Yelah saja nak gerak awal, nanti nak kena amik nombor! So kitorang pun gerak lah menuju ke Klinik Putrajaya tu.. 

Sampai je Klinik tu terus amik nombor, macam-macam perasaan ada time tu, nak terkencinglah, terberak lah, takut lah, neveslah! bila nombor dah kena sebut pergilah buat apa yang patut! Mula-mula aku kena cek tekanan darah, lepas tu cek mata pulak! Dah siap semua tu aku bergerak ke bahagian pergigian, time nak tunggu tu bukan main lama lagi! Dah sampai giliran aku aku pergilah masuk bilik tu, then baring.. Kakak tu cek lah, "okay bagus" kakak nurse tu cakap lahh.. Aku pun legalah! 

Lepas cek gigi aku kena pergi Makmal pulak, tetiba nama aku kena panggil, "mohd Nazrul" .. Tapi nasib baik dia tak panggil, "Nazrul Lurzan" hahaa.. 
Masuk bilik Makmal tu aku terkujut! "Eh toilet??" kakak nurse dalam tu cakap "amik bekas ni,pergi kencing", So aku pun masuklah dalam toilet tu kencing! Rasa macam "eeeeee" peliknya.. haha.. Tak pernah aku buat sebelum ni.. Suam-suam aku rasa bekas tu XD TETTTTTT!

Lepas dah kencing semua tu aku pun pergilah tempat X-Ray pulak, tunggu giliran lagi.. Dah sampai giliran, aku masuklah bilik X-Ray tu, ada ke kakak nurse tu suruh buka baju depan dia, aku pun "haaaa?" serius ke kakak ni.. Nak tak nak buka jela.. Dah separuh bogel aku rasa.. haha.. MALU kot.. XD Depan family aku pun aku jarang nak tayang body! Dah habis buat X-Ray, so tamatlah medical check kitorang, tapi kena datang lagi minggu depan.. ^^

Kitorang berambuslah dari klinik tu.. Perut dah lapar, kitorang pun pergilah cari tempat nak makan.. Tapi aku lupa nama tempat tu.. haha.. SORRY.. Kitorang bertiga makan SOTO! Sedaplah jugak..


Lepas dah makan kitorang berambuslah pergi Alamanda pulak.. Cuci mata XD Si Dayah ni shopping! Aku ni tak tau lah nak beli apa, nanti-nanti jelah aku shopping ^^ Dah penat jalan kitorang lepaklah kat luar kejap!

Macam kat korea pun ada! XD

Dah bosan kat Alamanda kitorang pun berambuslah, aku ni ikut jelah si Fiqa tu, Dia yang bawak kreta.. Berpusing pusing kitorang, akhirnya sampai kat satu destinasi kat puncak bukit! so snap-snap lah pic skit.. ^^

Yang aku pegang tu bukan rokok okay!
Aku tak smoke ^^

Berani si fiqa ni berdiri atas bendalah tu,
nasib aku tak tolak dia! Mati sia-sia.. ^^

Bila dah puas tengok permandangan putrajaya tu kitorang berambus lagi ke taman! hahah.. macam-macam tempat kitorang pergi hari ni ^^



Aku suka pic ni ^^

Huh! Kalau korang nak tau, Medical Check Up sampai kul 11am je.. Tapi kitorang bejalan sampai kul 7pm! haha.. Kalau di ikutkan boleh balik umah tolong mak, Tapi kitorang saja nak buang masa.. haha.. Minggu depan kena pergilah lagi Klinik Putrajaya tu.. Nak tau hasil ujian air kencing! ^^
Okaylah sampai sini je Story aku kali ni!

p/s: Bersambung untuk Medical Check Up seterusnya.. ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: