Kerabat diRaja:

Sunday, December 19, 2010

Ketawa Penawar Duka 6

Datuk Dan Nenek

Sepasang orang tua datang ke restoran Mc Donald dengan saling berpegangan tangan. Mereka duduk di sebuah bangku panjang berdua, di samping seorang anak muda.

Si datuk segera berdiri dan memesan makanan, sebiji hamburger, satu paket kentang goreng dan segelas minuman.

Setelah mendapat makanan datuk duduk di sebelah nenek, membahagikan hamburger menjadi 2 bahagian, menghitung kentang goreng dengan cermat dan membagi adil dengan si nenek, kemudian mengambil dua straw minuman, meletakkan gelas minuman tepat di tengah meja.

Si anak muda memerhatikan tingkah laku sepasang datuk nenek itu dengan penuh minat. Si datuk kemudian mulai memakan bahagiannya, sementara si nenek hanya memperhatikan. Si anak muda merasa kasihan, akhirnya merapati pasangan tersebut dan berkata:

''Tok, boleh saya belikan makanan yang lain?''

Sidatuk menjawab: ''tak payah, terima kasih. Kami memang selalu berkongsi makanan yang sama''

Sampai si datuk selesai makan, mengelap mulut dengan tisu, si nenek masih saja menunggu tanpa menyentuh makanan bahagiannya.

Si anak muda mendekat lagi, kali ini berkata: ''Nek, boleh saya belikan makanan yang lain, mungkin nenek tak suka yang ini?''

Si nenek menjawab: ''tidak terima kasih..''

terus si anak muda bertanya lagi, ''kalau begitu kenapa makanan nenek tidak dimakan, kan nenek dan datuk suka berkongsi?''

Kata si nenek: ''saya sedang menunggu gigi... Giliran saya selepas datuk..!

lurzanstory

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bendahari Diraja:

Pengunjung Dari Kerajaan Lain: